Ήταν 30 Οκτώβρη του 2020 όταν στα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όλων των ομαδικών αθλημάτων επ’αόριστον.

Η απόφαση αυτή από την μια πλευρά είναι σωστή γιατί συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από την άλλη όμως γίνεται η ταφόπλακα στο δύσμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έτσι και αλλιώς βιώνει οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια.

Τι να πει κανείς για αυτούς τους “ήρωες” παράγοντες που στην πλειοψηφία τους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) συντήρησαν και συντηρούν από το υστέρημά τους τις ομάδες , συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην συνέχεια της λειτουργίας του ποδοσφαίρου στην χώρα μας.

Επιπλέον, οι ποδοσφαιριστές χάνουν την δυνατότητα να αθλούνται, να έχουν κίνητρα, στόχους και συναισθήματα μέσα από τον ανταγωνισμό. Και βέβαια οι νεαροί παίκτες των Ακαδημιών ηλικίας 6 – 18 ετών αναγκαστικά να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες δραστηριότητες που προσφέρει ο εγκλεισμός (play station, war games, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.) εκτός από την απώλεια άθλησης.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ευχή όλων είναι να τελειώσει το συντομότερο αυτή η κατάσταση και να επανέλθει η κανονικότητα και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που η απουσία του αυτούς τους μήνες απέδειξε πόσο ΑΝΑΓΚΑΙΟ είναι στην κοινωνία.
sportifico.gr